Nejoblíbenější recepty

06.03.2012 10:32

Nejčastějším způsobem servírování palačinek je jednoduché natření vrchní strany palačinky marmeládou a jednoduchým stočením do rurky. Dosti zajímavé jsou taky palačinky se zmrzlinou nebo palačinky plněné sladkým tvarohem. Sladké palačinky lze na talíři velice hezky oživit šlehačkou, mletými oříšky, nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Nesladké palačinky, jenž se většinou neservírují jako dezert, ale jako předkrm, se udělají ze stejného těsta jako palačinky ve sladké variantě. Tento typ předkrmu, nebo hlavního jídla, se standardně plní směsí udělané z nejrůznějších druhů masa a koření, podušenými houbami, sýrem či špenátem. Nejčastějším typem přípravy je zapékání již hotových a plněných palačinek všemi ingrediencemi. Objevuje se tady možnost méně zdravějšího ale neméně chutného způsobu přípravy, kterým je usmažení plněných palačinek v trojobalu. Během podávání je možné i slané palačinky na talíři ozdobit například pomocí nastrouhaného sýru či smetanovým přelivem s ostrým kořením, které dodá palačinkám zajímavější chuť.